neděle 15. května 2016

Bude to dobrý rok


Silvestrovská noc spojí dohromady osudy tří žen, které se až dosud nikdy neviděly. Gemma, Saffron a Caitlin mají mnoho společného, i když o tom doposud ani jedna neví.

Gemma a její manžel Spencer pořádají silvestrovský večírek ve svém novém domě. No, novém... o tom by se dalo silně polemizovat. Rodinu čeká ještě hodně práce, než bude jejich nové bydlení dokonalé. Gemmu irituje představa, že se jí budou hosté procházet po nedodělaném domě. Kdy jí manžel sdělí, že na večírek pozval i bývalou spolužačku, není z toho moc nadšená. Další cizí člověk, který jí bude šmejdit po domě.
Onou spolužačkou je Caitlin. Prochází těžkou životní krizí. Jen těžko se vyrovnává se smrtí milované matky, ztrátou práce a rozchodem s přítelem. To by porazilo i vola, natož křehkou ženu. 
A Saffron? Právě oné silvestrovské noci zazvoní u Gemmy. Pronajala si chalupu vedle a potřebuje pomoc s vypadlými pojistkami.
Dámy ani neví jak, ale najednou si spolu povídají, jako by se znaly léta. Do nového roku vstupují s nadšením a vírou, že vše bude jen dobré...

Jak už to většinou bývá, smůla nechodí po horách, ale po lidech, a většinou na vás padne, když to vůbec nečekáte.
Naše hrdinky se během roku budou potýkat s těžkými situacemi a bude záležet jen na nich, jak se k nim postaví, jestli dokážou čelit nečekaným životním zvratům. Jakým? To vám neprozradím, ať máte nad čím dumat, než se do knížky začtete.

V románu Bude to dobrý rok autorka opět představuje hrdinky, které se musí postavit na vlastní nohy, dokázat svému okolí, že je jen tak něco nerozhází. S každou další kapitolou objevují rezervy, které mají.
Jak to s nimi dopadne? Na konci každého tunelu je světlo. A Gemma, Caitlin i Safffron musí ujít pořádný kus cesty než ho uvidí. Jejich velkou devízou je přátelské pouto, které se mezi nimi vytvořilo. A právě to jim pomůže překonat překážky.

Na knihy Lucy Diamond se vždycky těším. Představují přesně ten typ literatury pro ženy, který mám ráda. Žádná přehnaná romantika, hrdinky by mohly být vašimi sousedkami, a situace, jež řeší, jsou reálné, ze života.

(Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Domino)


2 komentáře: