úterý 5. dubna 2016

Skrytá těla


Pamatujete si ještě na Joea Goldberga? Toho nenápadného knihkupce se svérázným pohledem na svět? Mám pro vás dobrou zprávu. Joe je zpátky. Má ještě šílenější smysl pro spravedlnost a za svým cílem jde doslova přes mrtvoly.

Po neopětované lásce dívky Beck se Joe zamiloval do Amy Adamové, své nové kolegyně. Amy je pravý opak Beck. Neskutečně živočišná, veselá a hlavně - nepoužívá sociální sítě. Jak geniální! Joe je okouzlen, nadšen, zamilován. Dokud nepřijde nemilé překvapení - Amy zmizí a s ní nejcennější kousky knihkupectví.
Joe se vydává po stopách Amy. Půjde to bez internetu? Vždyť Amy nemá ani kreditní kartu!

Joe se ocitá v Los Angeles, městě umělců a bohémů. Místo Amy však nachází novou lásku. Krásnou, dokonalou Love. Vypadá to, že s ní by mu to už mohlo konečně klapnout. Vždyť si to, chudák, zaslouží, nemyslíte?
Ale k lásce vedou cesty mnohdy hodně trnité. Ta Joeova je plná krve a - to byste asi ani ve snu nečekali - mrtvých těl. Z předchozí knihy víte, že Joe Goldberg má svá vlastní pravidla. Nehodláte je dodržovat? Nezaručujeme, že to Joe přejde jen tak. 

Tak co? Pořád Joeovi fandíte? Není divu. I přes svérázné způsoby je to člověk, který má charisma. Přistihnete se, že s ním vlastně souhlasíte a tak trochu mu držíte palce. Velmi snadno podlehnete jeho způsobu myšlení.

Prvotina Ty pro mě zůstává jedničkou pro svůj neokoukaný způsob vyprávění (du forma). Nabídla nestandardního hrdinu, jenž je plný rozporů. A přinesla dechberoucí příběh, který se vryje pod kůží. Pokračování pod názvem Skrytá těla je důstojným nástupcem. Autorka tentokrát volila ich formu, kdy je vypravěčem Joe. Nepromlouvá ke své dívce, ale obrací se přímo ke čtenáři. Ke mně. K vám. Uvěříte mu?

Caroline Kepnes mě po své druhé knize utvrdila v tom, že píše jako chlap. Hodně sexu, ještě více krve a nádavkem trochu vulgarity - leckterý autor mužského pohlaví by jí mohl závidět, s jakou lehkostí se do nekonvenčního Joeova světa ponořila. 

(Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Domino)

2 komentáře:

  1. Wow, ani nevím, že je pokračování :) Moc děkuji za info :)
    Ty se mi moc líbilo, tak uvidíme...

    Ohněm Políbená

    OdpovědětVymazat
  2. No a vypadá to, že by mohl následovat i třetí díl :-).

    OdpovědětVymazat