pátek 20. listopadu 2015

Zahlédla jsem smrt

                                        Dívka ve vlaku

Znáte to taky. Sedíte v čekárně u doktora, stojíte ve frontě, jedete vlakem. Čas utíká pomalu a vaší jedinou zábavou je pozorování okolí. Vlastně nakonec zjistíte, že vás to i baví. Že je fajn vymýšlet druhým lidem životy a vidět je tak, jak chcete vy.

Stejně to má i Rachel. Rozpadlo se jí manželství, začala pít a přišla o práci. V podstatě se plácá od ničeho k ničemu a jediným povyražením, které má, je pozorování domku u tratě při každodenních cestách vlakem. Žijí tam totiž Jess a Jason. Pár, který je v očích Rachel ideální, přestože o nich neví nic konkrétního. I ta jména jsou jen výplodem její fantazie. V Jess a Jasonovi vidí sebe a exmanžela Toma v dobách, kdy ještě byli šťastní. Kdy mezi ně nevrazila klín jeho milenka Anna.
Jednou ale uvidí něco, co úplně mění situaci. Jess líbá cizí muž. Rachel chce zjistit, co se děje a navštíví ulici, kde Jess žije. Má to jeden háček. Ten večer je opět opilá a vůbec nic si ze své dobrodružné výpravy nepamatuje. To by nebyl až tak velký problém, jenže právě od toho večera se Jess pohřešuje. Co se stalo, když tam Rachel byla?
                                         
Dívka ve vlaku rafinovaně splétá dohromady osudy tří mladých žen, které spolu mají mnoho společného, i když se spolu neznají nebo ani znát nechtějí.

Rachel se nám už představila. Frustrovaná alkoholička utápějící se v sebelítosti. Neustále obtěžuje novou rodinu svého exmanžela a dokonce se jednou pokusila unést jim dítě. Takové hrdince asi moc fandit nebudete. Ale nezapomeňte, ve správném psychothrilleru není nic jen černé nebo bílé.
Jak s Rachel souvisí Megan, která v románu také dostává slovo? Je v manželství nešťastná nebo se jen nudí a rozptýlení hledá ve vztazích s milenci? A co Anna, Tomova nová žena, která Rachel nemůže ani vystát. Jaký je její úhel pohledu na chování manželovy bývalky?

Tři ženy promlouvají prostřednictvím této knihy, aby si vás dokonale podmanily a naservírovaly vám slušnou dávku emocí a napínavého děje.

Jak už to u knih tohoto žánru bývá, čekají na nás nečekané zvraty, které řádně zahýbou dějem. Příběh je opravdu propracovaný do nejmenšího detailu a napíná do poslední stránky. Chcete šokující rozuzlení? Máte ho mít.

Je docela těžké popsat tenhle román tak aby zůstala zachována aura tajemna a nebylo z něj prozrazeno příliš podstatného. Nejlepší bude, když se do tohoto psychologicky laděného thrilleru začtete. Nechte se tedy pozvat na pořádnou jízdu vlakem a dejte si pozor, čí životy právě sledujete.

Žádné komentáře:

Okomentovat