pondělí 16. února 2015

Muže nejlépe poznáš, když si ho vezmeš za manžela. Možná…



Mia úspěšně odpromovala a závěr studií slaví se svými nejlepšími kamarádkami ve Vegas. Alkohol teče proudem, bary jsou plné sexy kluků. Proč si neužít románek na jednu noc, který nikomu neublíží. Pokud si ovšem dotyčného nevezmete v opileckém opojení za manžela…

Když se Mia ráno probudí, na ruce se jí blýská snubní prsten. A manžel? Tím se stal ten krásný a charismatický Francouz, se kterým se předchozího večera setkala.
Po bujaré noci však přichází vystřízlivění. Mia má přece jiné plány pro život než být vdaná. Po prázdninách bude žít a studovat v Bostonu a připravovat se na kariéru ve světě byznysu, tak jak si to přeje její despotický otec. Novomanžel Ansel dívce nabízí jinou možnost. Zve ji na prázdniny do Paříže, kde žije, což je skvělá příležitost poznat nejen legendární město milenců, ale i zároveň sebe navzájem.
Mia po menším váhání souhlasí a za sebou nechává rozlícené rodiče, kamarádky, aby se bezhlavě vrhla do největšího dobrodružství svého života.
Bienvenue à Paris!

Jaká bude realita? Něco jiného je lehký a nezávazný špás s někým, když víte, že už ho nikdy v životě nepotkáte. Máte-li však s dotyčným strávit část svého života a vlastně o něm nic nevíte, čeká vás pěkná dřina. Stejně jako Miu.

V Paříži je Ansel jako vyměněný, pohltila ho práce, domů chodí utahaný a na Miu nemá moc času. Ona se sice dokáže zabavit, je tady však jedno velké ALE. Mia přece přijela, aby s Anselem vesele konzumovala manželský život a to v jednom přece nejde. Je třeba využít veškerý šarm a nasadit ženské zbraně.. Do cesty, která vede vstříc šťastným zítřkům , vstupuje další ALE. Kdo je záhadná osoba jménem Perry, se kterou má Ansel víc než blízký vztah? Má manželství, které vzniklo v lihovém oparu, šanci na udržení?

Kniha Vášnivý svůdník si nehraje na román intelektuálního ražení, o čemž svědčí už název, který jako by vypadl z červené knihovny. Mně se vlastně k téhle knížce ani moc nehodil.
Když pomineme záplavu bujarého sexu, který se odehrává, dá se říct na každé druhé stránce, máme tady docela zajímavý příběh.
Paříž tvoří romantickou kulisu děje, a byl to i jeden z důvodů, proč jsem si knížku vybrala. Mám ráda atmosféru, která vyzařuje z příběhů, které se ve Francii odehrávají. Našla jsem ji i ve Vášnivém svůdníkovi.
Díky tomu se knížka dá číst více způsoby. Hledáte-li další román, ve kterém to bude sexuálně jiskřit, máte ho. Chcete-li zábavný, oddechový příběh se silnou dávkou romantiky a špetkou humoru, máte ho taky.
Vášnivý svůdník je ideální četba na dovolenou, do postele ke chřipce nebo když si potřebujete urvat pár chvil pro sebe.

(Za recenzní e-book děkuji knihkupectví Neoluxor)

Žádné komentáře:

Okomentovat