úterý 16. prosince 2014

A možná je to i pravda



Máte pocit, že se váš život skládá ze série neuvěřitelných, mnohdy i absurdních historek, které by byly skvělým zpestřením pořadu Na stojáka? Ani tak nemáte na Jenny, jednu z nejznámějších amerických bloggerek, jejíž život je jedna velká bláznivá jízda.

Ve své knize, která se stala okamžitě bestsellerem, popisuje svůj život od dětství, které by se některým jemným dušičkám nemuselo zdát právě idylické, až po dospělost. To už je Jenny vdaná a má dceru, ale šílené, mnohdy bizarní zážitky se jí nevyhýbají ani teď.

Vraťme se do Jennina dětství. Jak by se vám líbilo strávit ho v rodině, která má hluboko do kapsy? Kde se tatínek živí vycpáváním mrtvých zvířat? Dá se říct, že práce je mu koníčkem, k němuž nenásilně vede i své dcery - pokud tedy za násilí nepovažujete noční buzení s bonusem v podobě vycpaného veverčáka, kterého vám tatínek donese jako dárek. To, že se Jenny stala vyznavačkou gothiky a emo stylu, nás pak vůbec nemůže překvapit. Bonus číslo dvě - babička a dědeček původem z Československa :-), u kterých Jenny tráví prázdniny. Ano, hádáte správně, žádná  nuda se nekoná, při čtení prázdninových zážitků se budete klátit smíchy.

Čtení memoárů Jenny Lawson, které česky vyšly pod názvem Fakt se to stalo?, je opravdová lahůdka. Jenny si ze sebe umí udělat legraci, je vtipná, někdy cynická, jindy lehce morbidní. Když už máte pocit, že tohle přece nemůže být pravda, Jenny vás rychle vyvede z omylu autentickými fotkami, které v knize najdete.
Autorčin styl humoru okořeněného trochou cynismu mi připomněl Caitlin Moran a její novinové sloupky (Morantologie)

Jste-li příznivci blogů a hledáte něco neotřelého, co v bloggerském světě ještě nebylo, myslím, že se v téhle knize najdete. A jestli tomu uvěříte? Nechám to na vás.

(Za recenzní e-book děkuji knihkupectví Neoluxor)









Žádné komentáře:

Okomentovat