čtvrtek 6. února 2014

Dobrý proti severáku




Už od dob románu Nebezepečné známosti jsou mezi čtenáři oblíbené romány, které jsou psány tzv. v dopisech.  Doba pokročila a od klasických, rukou psaných dopisů společnost přešla ke korespondenci e-mailové.

Třicátnice Emmi chce odhlásit předplatné časopisu. Jaké je její překvapení, když na její žádost reaguje muž, který s vydavatelstvím nemá nic společného. Stačí překlep v jednom písmenku místo redakci časopisu Like Emmi napíše muži jménem Leo Leike. Postupem času se mezi Emmi a Leem rozvíjí zajímavá korespondence plná humoru, jemné ironie i romantiky. Přichází doba, kdy maily nestačí, oba touží poznat jeden druhého, zároveň mají strach. Emmi je vdaná a Leo prožívá složité období po rozchodu s přítelkyní. A co teprve, vloží-li se do korespondence Emmin manžel…

Velmi čtivý román si získal srdce čtenářů a vyžádal si i pokračování, které nese název Každá sedmá vlna. Já jsem jako první četla právě pokračování, protože první díl jsme zatím neměli, ale to nevadí.
Každopádně se mi oba romány líbily, i když by se dalo polemizovat o morální stránce - vdaná Emmi a tak ;-) (nebudu prozrazovat spoilery). Daniel Glattauer umí psát - jeho hrdinové vedou opravdu barvitou a vtipnou konverzaci, kterou jsem si užívala od první stránky.....tedy od prvního Emmina mailu.

Žádné komentáře:

Okomentovat