pondělí 18. listopadu 2013

Deník nemožné matky


Stephanie Calmanová, autorka humorného Deníku špatné matky přichází s dalším nášupem úvah a zamyšlení nad rodičovským a manželským životem.
Tentokrát se zamýšlí nad tím, kdy člověk doopravdy dospěje. Je to tehdy, když se stane rodičem? Nebo když o rodiče přijde? Stephanie už překročila čtyřicítku, ale stále si není jistá odpovědí.
V této knize opět nabízí svůj pohled na život v kruhu rodinném. Děti už povyrostly a jejich matka se smířila s tím, že s výchovou už víc nezmůže. Začne se tedy zabývat myšlenkami na vlastní dospělost. Kdy k tomu došlo? Jestli vůbec..... :-)
Deník nemožné matky už není tak humorný jako jeho předchůdce. Je vážnější, autorka více filozofuje. Dotýká se i osobních témat jako je smrt jejího otce nebo manželská krize a hádky a nechává tak nahlédnout pod pokličku svého soukromého života. 
Při čtení jsem se už nesmála tak jako u Deníku nemožné matky. Spíš jsem si uvědomila, že i mě jednou čeká krize středního věku a jak se s ní poperu, bude jen na mně. A to pak budu listovat v Denících Stephanie Calmanové a hledat radu, útěchu a porozumění. :-)

(Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Fragment)

Žádné komentáře:

Okomentovat