pondělí 22. dubna 2013

Prokleté město

Lisa McMann, která se českým čtenářům představila s trilogií Lovkyně snů, přichází s novou knihou Prokleté město.
Hlavní hrdinka, studentka Kendall žije v malém městečku Cryer´s Cross. Trpí obsedantně kompulzivní poruchou. Její potíže se zhorší, když náhle zmizí studentka ze školy, kam Kendall chodí, Tiffany. I když ji moc neznala, přesto zmizení Kendall těžce nese a její porucha se zhoršuje. Velkou oporou je pro ni Niko, se kterým chodí.
Když se do mětečka těsně po této události přistěhují noví spolužác, sourozenci Marlena a Jacián, Kendall neví, co si má  myslet. Zatímco Marlena je velmi přátelská a se Kendall se skamarádí, Jacián je odtažitý. Navíc se proslýchá, že má se zmizením Tiffany něco společného...
Když zmizí i Niko, začne Kendall slýchat hlasy zmizelých studentů. Jejich volání o pomoc nahání strach.
Kendall se musí dopátrat pravdy. Maličké městečko Cryer´s Cross skrývá tajemství, které spadá do minulosti a je propojeno s jeho obyvateli. Podaří se Kendall zlomit prokletí?

Lisa McMann napsala duchařinu pro mladé, ve které opět použila svůj proslulý úsečný styl. Působí zvláštně, možná každému nesedne. Je to, jakoby jste se dívali na film. Trošku mi to připomínalo komentáře k filmům pro nevidomé. Obálka knížky mě zaujala na první pohled, navozuje tajemnou atmosféru, právě proto jsem si knížku vybrala. 

(Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Fragment)


Žádné komentáře:

Okomentovat