středa 2. června 2010

Anglické rohlíky

Moc ráda bych měla vlastní výtisky nádherných knížek od Hany Parkánové-Whitton, ve kterých poutavě a s humorem popisuje svůj život v Anglii, sžívání se sousedy a nejrůznější anglické zvyky a tradice.
Proč se o těchto knihách zmiňuju v rubrice o jídle? Protože když jsem si chtěla knížky vyhledat na internetu a podívat se, jestli nejsou náhodou někde skladem, vyjel mi jako první odkaz na anglické rohlíky :D. A tak si říkám, proč se o tenhle výborný recept nepodělit ;-).
Anglické rohlíky jsou skvělým tipem na snídani, svačinu, oběd i večeři, jak kdo chce. Kupované jsou bez práce, ale jsou trošku dražší a navíc není jisté, že je dostanete čerstvé a teplé ;-). A co si budeme povídat, domácí je domácí. Já osobně je miluju, i když jsou zákeřné, těch kalorií co mají...:-)
Takže se podělím o recept, který mi vyskočil, když jsem si zadala název knížky paní Parkánové :D.

Anglické rohlíky




Ingredience:
• 100ml vlažné vody • 80ml vlažného mléka • kostka cukru • 1 lžička soli • 1 lžíce instantní bramborové kaše • 320g hladké mouky • 2/3 droždí • plátkový sýr Eidam • 15dkg anglické slaniny • grilovací koření • olej
Postup:
Z vlažného mléka (ne horkého ani studeného!!!), cukru a kvasnic uděláme kvásek (do hrnku s mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice) a necháme 10 minut stát.
Mouku smícháme s bramborovou kaší a solí.
Do mouky vlijeme vykynutý kvásek, přilijeme trochu vody a vše vypracujeme v hladké těsto (POZOR! těsto se nesmí lepit, popřípadě přidejte mouku). Dáme asi na 15 – 20 minut kynout, nejlépe do tepla.
Těsto válečkem vyválíme do kruhu a rozdělíme na 8 trojúhelníků.
Trojúhelníčky začnem točit od širšího konce ke špičce, tak aby vypadaly jako rohlíky.
Rohlíčky si dáme na plech s pečícím papírem.
Do trošky oleje vysypeme grilovací koření. Vezmeme si pírko a rohlíky potřeme olejem s kořením.
Předehřejeme si troubu na 200°C.
Na rohlíky si nejdřív dáme slaninu a potom sýr. Dáme do trouby a necháme cca 15 minut péct.

Recept je ze stránek http://www.teepek.cz/, sekce mezinárodní kuchařka. Tímto milému "teepkovi" děkuju a doporučuju i další dobroty, které na webu má.

Dobrou chuť!!!




Žádné komentáře:

Okomentovat