úterý 4. května 2010

Time out



Pokračování románu Třetí poločas. Po smrti manželky Carmen se Stijn bezhlavě vrhá do víru nočního života, aby zapomněl na bolest a žal. Zároveň se snaží dodržet slib, který své ženě dal, že se bude starat o jejich dcerku. To se mu příliš nedaří, stále více se propadá do hlubin svého smutku, který se snaží přebít večírky, drogami a sexem s náhodnými známostmi.
Také se schází s Roos, kterou poznal během Carmeniny nemoci, v této době mu byla velkou oporou.
Aby si utřídil myšlenky a srovnal se s životní situací, vyráží s dcerou Lunou na dlouhou dovolenou. Nejprve mají namířeno do Thajska, kde je doprovází Roos, zde však Stijn začíná pochybovat o jejich vztahu a cítí velké výčitky, že se s Roos scházel ještě za manželčina života. Zazlívá jí, že v podvádění Carmen nebyl jen sex, ale především city. Proto se s Roos rozchází, a s dcerkou míří do Austrálie, kde si pronajímá karavan. Má plán tuto zemi procestovat. Během putování Stijn a Luna zažívají různá tragikomická dobrodružství, které jsou líčeny typickým autorovým černým humorem.
Stijn se díky své malé dcerce učí mít někoho rád a zjišťuje, že mu Roos velmi chybí.
Ani v tomto románu nechybí popisky kamarádů a různých míst, které jsou v knize opět graficky znázorněny jako kancelářské papíry na vzkazy. Autor v knize využívá bohatou studnici citátů ze svých oblíbených knih, které jsou zakomponovány přímo do textu. Ten je o to autentičtější, že se v něm během australského dobrodružství objevují věty v angličtině.
Román Time out je opět přepisem autorových zážitků, otevřený, cynický, lehce šokující, ale s optimistickým závěrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat