pondělí 5. října 2009

Hostitel

Miláček teenagerek, autorka ságy Twilight, Stephanie Meyer napsala nový román.
O víkendu jsem ho přečetla, doslova zhltla - nebudu ho přece brzdit dalším četbychtivým zájemcům :-).
Tentokrát není román přímo určen křehkým náctiletým dušičkám, ale dospělým. Alespoň takhle je to psáno v anotaci. Předpokládám, že fanynky Twilight si ho přečtou taky. Já se mezi ně řadím taky, i když dávno nejsem náctiletá natož křehká :-).
Hostitel vypráví příběh duše jménem Poutnice, která se dostává do těla lidské hostitelky. Zemi totiž napadli neviditelní nepřátelé, kteří lidi využívají jako hostitele pro duše, které v tělech poté žijí a potlačí původní osobnost člověka. Tělo zůstává neporušené, mozek ovládá vetřelec.
Melanie Stryderová, v jejímž těle Poutnice žije, se ale nevzdává.
Poutnice ji neustále slyší, spolu se dostávají do původních Melaniiných myšlenek a tak se Poutnice seznamuje s Jaredem, Melaniinou velkou láskou.
Poutnice pomalu ale jistě začíná Melanii rozumět, spolu prchají do pouště, kde najdou Jareda a zbytek lidí, kterým se podařilo skrýt před mimozemskými vetřelci.
Jared v Poutnici nevidí Melanii, kterou miloval, ale odporného vetřelce, který jeho lásce ukradl tělo a podle toho se k ní chová.
Jak se dá předpokládat, láska zvítězí, to prozradit můžu. Než se tak ale stane, hrdinové zažijí hodně těžkých chvil, které prověří vztahy mezi nimi.
Musím říct, že se mi román hodně líbil, i když prvních asi pět stránek jsem četla víckrát a musela jsem se k nim vracet, než jsem pochopila oč přesně jde :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat