úterý 1. září 2009

Knižní jarmark v Karviné

Naše knihovna už spoustu let pořádá pod záštitou magistrátu tradiční Knižní jarmark. Návštěvníci se můžou zásobit dobrým čtivem za pár korun - "za babku". A že by se nám za těch několik let sešlo babiček - tahle větička totiž svádí ke vtipkování, někteří mužští návštěvníci nám každý rok chtějí nechat své manželky výměnou za nějakou tu knížku :-). Jarmark je také vyhledávaný sběrateli gramodesek, za pár korun se zde dají najít úplné hudební skvosty. Oblíbenou "nákupní položkou" jsou i vyřazené časopisy, které by jinak skončily ve sběrně.

Nezapomínáme ani na děti. Každoročně pro ně míváme připravené hry, ve kterých si zkoušejí své znalosti z knihovny nebo šikovnost. Všichni vyhrát nemůžou, ale sladká odměna se dostane na každého.

Já tam chodím ráda prodávat. Miluju atmosféru, která na jarmarku panuje. Ruch náměstí, zaujaté čtenáře, kteří si vybírají knížku nebo časopis.
Každoročně zafunguje i zákon schválnosti, kdy někdo chce konkrétní knížku, já VÍM, ŽE JSEM JI UŽ ZAHLÉDLA, ale v daném okamžiku prostě není k nalezení ;-). Jakmile zklamaný návštěvník odejde, knížka je jako zázrakem na světě.

Letos se jarmark koná 4. září na Masarykově náměstí od 9 do 18 hodin. I Když tam budu jenom dopoledne, někdo přece musí zůstat v knihovně a půjčovat knížky ;-), už se moc těším.

Žádné komentáře:

Okomentovat