pátek 5. prosince 2008

Havraní útes, Dědicové Havraního útesu

Začala jsem číst historickou ságu z počátku 20. století, od anglické spisovatelky Barbary Taylor Bradford (nikdy si nemůžu zapamatovat, které z těch dvou dalších jmen je prostřední ). Autorka píše romantickou literaturu pro ženy, o tom svědčí i názvy některých děl jako např. Hlas srdce, Zámožná žena, Ženy v jeho životě, Uchovej si svůj sen, apod.
Havraní útes vypráví příběh rodiny Deravenelů, především mladíka Edwarda, který se po smrti otce a bratra stává hlavou rodiny a musí získat zpět rodinnou firmu a především vypátrat, kdo stojí za smrtí jeho blízkých.
Dědicové Havraního útesu jsou pokračováním, kniha přibližuje osudy rodiny Deravenelů po 1. světové válce. Rodina je vlastníkem několika firem, Edward žije spokojený manželský i mimomanželský život a zdánlivě je vše v pořádku. Se situací ale není spokojen Edwardův bratr, který má pocit křivdy a snaží se Edwardovi ublížit.
Celá sága je psána jako moderní paralela k příběhu anglických vládnoucích dynastií středověku, Plantagenetů a Tudorovců.

Žádné komentáře:

Okomentovat